Badminton Combinatie Sneek '97

Jeugd

Algemeen

De jeugd tot en met 18 jaar speelt en traint elke maandagavond in de Schuttersveldhal, onder begeleiding van een trainer en extra begeleiders. De competitiewedstrijden uit of thuis worden in het weekend gepeeld. In de loop van het seizoen worden diverse toernooien gespeeld door zowel recreatieve spelers als competitiespelers.

Speeltijden

Maandag: 18:30 – 20:00 uur.

Competitie

Natuurlijk wordt bij BCS’97 ook in competitieverband gespeeld. De competitiejeugd wordt iets intensiever getraind en begeleid. De jeugdcompetitie is een weekendcompetitie (thuiswedstrijden in principe op zaterdag vanaf 10.00 uur).

Onze jeugd speelt ook in de beginnerscompetitie, een kortlopende competitie waarbij de eerste stappen in de competitie gemaakt kunnen worden. Er wordt gespeeld in verschillende samenstellingen (ook teams met alleen jongens of meisjes zijn mogelijk) en de regels worden soepel gehanteerd.

Via onderstaande link kan je de actuele standen bekijken van onze jeugdteams:
Stand J1
Stand J3

Voor de officiële wedstrijden (zoals de competitie) is het dragen van clubkleding verplicht. Deze bestaat uit zwarte broek, een oranje/zwart shirt en evt. bijpassend trainingspak. Voor de jeugd wordt deze door de club beschikbaar gesteld, maar blijft eigendom van de vereniging.