Clubinformatie

Maak kennis met badminton en BCS '97
Wat is badminton?
Je hebt zin om te gaan sporten en te bewegen? Dan is badminton de uitgesproken sport om bewegen en gezelligheid te combineren. Badminton wordt binnen in sporthallen gespeeld, met een racket en een shuttle. Afhankelijk met hoeveel personen je op de baan staat, speel je een enkelspel of een dubbelspel. Bij een wedstrijd in de vorm van een enkelspel wordt een tegen een gespeeld en in het dubbelspel twee tegen twee. Ook kunnen wedstrijden met gemixte teams (dus mannen en vrouwen) worden gespeeld.

Badminton is een snelle en spannende sport. De shuttle vliegt met gemak met 200 kilometer per uur over het badmintonveld en is daarmee de snelste racketsport ter wereld! Toch is badminton een toegankelijke sport die je snel kunt leren. Een goede manier om gezond sporten te combineren met een hoop gezelligheid!

Badminton is gezond en veilig: Je bent een groot deel van een badmintonwedstrijd aan het bewegen. Tijdens een badmintonwedstrijd leg je soms meer dan 6 kilometer af! Omdat badminton geen contactsport is, is het risico op blessures lager dan bij veel andere sporten. Je kunt met een veilig gevoel badmintonnen. Badminton is dus een ideale sport om voldoende calorieën te verbranden en te werken aan een gezond lichaam.
Vrijblijvend proberen?
Iedereen heeft wel eens een pluimpje geslagen op de camping of het strand. Maar badminton is veel meer dan dat. Wilt u het ook eens proberen? Kom dan langs op één van de speelavonden op maandag of woensdag. U kunt kosteloos drie keer meespelen en de grondbeginselen aanleren, voor een rackets en shuttles zorgen wij. Er zijn zowel mogelijkheden van recreatief spel als voor ambities in de competitie.
Contributie seizoen 2021 - 2022
De definitieve bedragen worden tijdens de Algemene ledenvergadering in november vastgesteld. De concept tarieven zijn:

Jeugd recreanten (tot en met 18 jaar) per seizoen € 105,00
Jeugd competitie (tot en met 18 jaar) per seizoen € 115,00
Senioren recreanten per seizoen € 130,00
Senioren competitie per seizoen € 155,00

Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00.

De bedragen worden middels automatisch incasso in twee termijnen geïncasseerd.
Badminton Leden van BCS'97 zijn automatisch en verplicht lid van de bond Badminton Nederland. Hiervoor is een jaarlijkse contributie verschuldigd welke verwerkt zit in onze contributie.
Over de club
Badminton Combinatie Sneek’97 (BCS’97) bestaat sinds 1997 en is ontstaan uit de fusie tussen BC Garuda (opgericht 1979) en SBC (Sneker Badminton Club, opgericht 1968). De club heeft als doel haar leden de badmintonsport op een aangename wijze te laten beoefenen en het bevorderen van lichamelijke ontwikkeling. Dit tracht zij te doen door aan een zo breed mogelijke groep en op alle mogelijke niveaus hiervoor gelegenheid te bieden en wedstrijden te organiseren. Binnen onze vereniging zijn meerdere niveaus. Er is dan ook veel variatie in partijen mogelijk.
BCS’97 is aangesloten bij de Nederlandse Badminton Bond.

BCS’97 heeft ongeveer 100 leden waarvan circa 30 jeugdleden, 50 senioren-recreanten en 20 senior-competitiespelers. De trainingen vinden plaats in het Sportcentrum Schuttersveld aan de Thomas Zandstrastraat 1 in Sneek.

Naast de trainingen en het wedstrijden spelen organiseert BCS ‘97 ook regelmatig leuke activiteiten. Denk aan interne toernooien, waarbij soms de gezelligheid en soms het presteren voorop staat. Of bijvoorbeeld het jaarlijkse eindfeest. Badminton is dus niet alleen goed voor je lichaam, maar kent ook een bruisend sociaal leven!