Jeugd

Badminton t/m 18 jaar
De jeugd van 7 tot en met 18 jaar speelt en traint elke maandagavond onder begeleiding van een gediplomeerd trainer en extra begeleiders. Met de training proberen wij op een speelse en enthousiaste wijze de kinderen alles bij te brengen op het gebied van badminton.

Naast goed badmintonnen, is deze sport ook belangrijk voor andere vaardigheden. Zo leer je samenwerken met anderen en train je je coördinatie.

De jeugd hoeft niet gelijk zelf een racket te kopen. Er liggen er genoeg rackets in de sporthal. Wel moet je zelf zorgen voor sportkleding (korte broek en shirt) en goede zaalsportschoenen.

Naast badmintonnen worden er ook leuke activiteiten georganiseerd voor onze jeugd. In de loop van het seizoen worden diverse toernooien gespeeld door zowel recreatieve spelers als competitiespelers.

Speeltijden
Maandag: 18:30 – 20:00 uur.
Competitie jeugd
Natuurlijk wordt bij BCS’97 ook in competitieverband gespeeld. De competitiejeugd wordt iets intensiever getraind en begeleid onder begeleiding van een gediplomeerd trainer. De jeugdcompetitie is een weekendcompetitie (thuiswedstrijden in principe op zaterdag vanaf 10:00 uur).

Onze jeugd speelt in de beginnerscompetitie, een kortlopende competitie waarbij de eerste stappen in de competitie gemaakt kunnen worden. Er wordt gespeeld in verschillende samenstellingen (ook teams met alleen jongens of meisjes zijn mogelijk) en de regels worden soepel gehanteerd.

Ieder jaar organiseert Badminton Nederland een competitie. Variërend van hoog tot minder hoog niveau kunnen teams zich inschrijven. De competitie is landelijk maar in over regio’s verspreid zodat er beperkte reisafstanden ontstaan. Hierdoor is het voor iedereen aantrekkelijk om mee te doen.

De competitie duurt 14 speelweken (in de herfstvakantie en rond de feestdagen worden er geen wedstrijden gespeeld). In elke speelweek wordt een wedstrijd gespeeld tegen een team van een andere vereniging. Ieder team speelt tegen de overige zeven verenigingen binnen de poule twee wedstrijden: een thuis- en een uitwedstrijd. De wedstrijden worden meestal in het weekend gespeeld. Voor de mix teams bestaat de wedstrijd uit vier enkelspelen en twee dubbels en twee mixen. Bij de mannencompetitie worden er 4 enkelspelen en 4 dubbelwedstrijden gespeeld. Gemiddeld duurt een wedstrijd tussen drie en vier uur. Een team bestaat uit 4 tot 6 spelers en elke speler speelt hiervan twee of drie wedstrijden.

Naast de reguliere regiocompetitie worden er nog diverse andere competities georganiseerd zoals voorjaars- en najaarscompetitie. Meer informatie over de reguliere competitie en de andere overige is te vinden op de internetpagina van Badminton Nederland.
Voor het volgen van de uitslagen en standen binnen de diverse klassen en poules kan je terecht op de site van Badmintontoernooi .

Voor de officiële wedstrijden (zoals de competitie) is het dragen van clubkleding verplicht. Deze bestaat uit zwarte broek, een oranje/zwart shirt en evt. bijpassend trainingspak. Voor de jeugd wordt deze door de club beschikbaar gesteld, maar blijft eigendom van de vereniging.