Volwassenen

Recreatie en competitie
Recreatie
De recreanten spelen of op maandag- of woensdagavond in de Schuttersveldhal. Er worden tijdens de speelavonden enkels, dubbels en mixen gespeeld in potjes van circa 20 minuten. De baancommissaris deelt willekeurig de banen in, zodat men gedurende de avond veel wisselt van partner en tegenstander.
Op de maandagavond wordt training gegeven van 20.00 tot 21.00 uur. Hiervoor kan een ieder zich op de avond zelf melden bij de trainer. Er worden tijdens deze trainingen basisslagen, loopoefeningen en natuurlijk de spelregels aangeleerd.

Speeltijden
Maandag 20:00 – 22:00 uur speelavond en training van 20:00 tot 21:00 uur.
Woensdag 20:30 – 22:00 uur speelavond.
Competitie volwassenen
Natuurlijk wordt bij BCS’97 ook in competitieverband gespeeld. De speel- en trainingsavond op maandag- en woensdagavond in de Schuttersveldhal. Op maandagavond wordt er een uur getraind onder begeleiding van een gediplomeerd trainer.

Ieder jaar organiseert Badminton Nederland een competitie. Variërend van hoog tot minder hoog niveau kunnen teams zich inschrijven. De competitie is landelijk maar over regio’s verspreid zodat er beperkte reisafstanden ontstaan Hierdoor is het voor iedereen aantrekkelijk om mee te doen.
De competitie duurt 14 speelweken (in de herfstvakantie en rond de feestdagen worden er geen wedstrijden gespeeld). In elke speelweek wordt een wedstrijd gespeeld tegen een team van een andere vereniging. Ieder team speelt tegen de overige zeven verenigingen binnen de poule twee wedstrijden: een thuis- en een uitwedstrijd. De wedstrijden worden meestal in het weekend gespeeld. Voor de mix teams bestaat de wedstrijd uit vier enkelspelen en twee dubbels en twee mixen. Bij de mannencompetitie worden er 4 enkelspelen en 4 dubbelwedstrijden gespeeld. Gemiddeld duurt een wedstrijd tussen drie en vier uur. Een team bestaat uit 4 tot 6 spelers en elke speler speelt hiervan twee of drie wedstrijden.
Naast de reguliere regiocompetitie worden er nog diverse andere competities georganiseerd zoals voorjaars- en najaarscompetitie. Meer informatie over de reguliere competitie is te vinden op de internetpagina van Badminton Nederland.
Voor het volgen van de uitslagen en standen binnen de diverse klassen en poules kan je terecht op de site van Badmintontoernooi.

Voor de officiële wedstrijden (zoals de competitie) is dragen van clubkleding verplicht. Deze bestaat uit zwarte broek en een oranje/zwart shirt. Senioren dienen deze zelf aan te schaffen door dit via het secretariaat of de penningmeester te bestellen.

Voor de recreatieve spelers is er de mogelijkheid om aan de recreantencompetitie (aansluitend op de reguliere competitie), die ook door de week wordt gespeeld, deel te nemen.